Thursday, January 26, 2006

Världens bästa poplåt

Vilken som är världens bästa låt varierar från dag till dag, från minut till minut. Men världens bästa poplåt är, har alltid varit (well, sen 2002 när den kom iallafall) och kommer alltid vara The Flaming Lips ”Yoshimi battles the pink robots pt. 1”.

”Yoshimi battles the pink robots pt. 1” är världens bästa poplåt därför att den är Beatles, doing on Akasaka street år 2002, därför att den är John Lennon och Paul McCartney, hånglandes med Ladytron-tjejerna i pariserhjulet på tivoli, den är George Harrison med munnen full av rosa och grön sockervadd, den är Ringo Starr i femkampstävlingen, som skjuter med luftgevär på konservburkar och träffar rätt, rätt, rätt varenda gång och firar det med att kasta gräddtårtor på clownen bakom planket – clownen är Per Gessle som vill ha sin pop KLINISK, clownen är Joakim Hillson som vill ha sin pop FÖRUTSÄGBAR och clownen är Lars Winnerbäck som vill ha sin pop STEL.


”Yoshimi battles the pink robots pt. 1” är världens bästa poplåt därför att den blippar och knastrar och glittrar och glänser och sätter sej som ett tuggummi i hjärnan. Den är världens bästa poplåt för att Flaming Lips framför den live med stora röda ballonger, en dansande Beck Hansen i kakmonsterkostym, flashlights och konfetti. Den är världens bästa poplåt för att den är ALLT ANNAT än klinisk, förutsägbar och stel. Den är världens bästa poplåt därför att den handlar om en liten japansk flicka och robotar, David mot Goliat.

”Yoshimi battles the pink robots pt. 1” är tidernas bästa poplåt därför att den handlar om en liten som vinner mot en stor, det som popmusik går ut på, som är dess själva essens, och därför att den gör det i en glittrande och sprakande kostym av konfetti och sockervadd.

5 Comments:

Blogger Alfredo Augusto said...

skitbra! att läsa texten och lyssna på låten, är stort, stort.

2:42 PM  
Anonymous Anonymous said...

Ni e fan bäst, hurra hurra hurra hurra!!!

2:56 PM  
Blogger Alfredo Augusto said...

"”Yoshimi battles the pink robots pt. 1” är tidernas bästa poplåt därför att den handlar om en liten som vinner mot en stor, det som popmusik går ut på, som är dess själva essens, och därför att den gör det i en glittrande och sprakande kostym av konfetti och sockervadd."

ahh, det är ju hur bra som helst. oh!

3:00 PM  
Blogger the lost feeling said...

alister & cassius :)

ohhhh grym bild! perfekt! tack

3:54 AM  
Anonymous Anonymous said...

Grymt, grymt bra!

6:06 AM  

Post a Comment

<< Home